Det som 1995 skapades under namnet 25mm kom att ta en annan väg och snart blev 25mm bara ett tomt begrepp. Men under 90-talets sista år tar det fasta livet plötsligt, om än väntat slut. Efter alla år med en kontrollerad resa har plötsligt alla murar fallit och världen har blivit en friare plats, dock med resultatet av mer förvirring. I en tid mellan två epoker skapas en möjlighet att utveckla något nytt. En frizon skapas och snart blir kreativiteten en bra sysselsättning i väntan på det som snart borde infinna sig.

Efter några år som präglats av förtryck, aggressioner och räddningsarbeten sitter vi där, på en pizzeria. På tv:n ser vi planet flyga in i ett av de två tornen, gång på gång. Sommaren har präglat alla runt omkring oss och gatorna i stan kommer aldrig bli sig lika. Här föds något nytt som kommer att skapa fundamentet till det som idag är 25mm.

Bakom oss har vi år med olika aktioner; vi har publicerat böcker och fanzine, sänt radio, bytt ut handdukar, smusslat in nya kläder i de ovetandes garderober, förgyllt gator och torg med klisterkonst, flaggor, utsmyckningar och affischer. Vi har funderat, letat efter stadens baksida, informerat massorna om allt möjligt och omöjligt.

Förhoppningsvis kan vi ta dig 25mm närmare verkligheten.